Katt Rádió -Szeged új ifjúsági rádiója

Katt Rádió SzegedFebruár elején nyitotta meg kapuit az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Média Központ, a Dózsa utcában. Az IH rendezvényközpont régi-új egysége az intézmény ifjúsággal kapcsolatos tevékenységét hivatott ellátni. Az Ifjúsági Ház tehát újra az ifjúságé lett. Már a megnyitón élő próba adást hallhattak az érdeklődők az intézményben üzemelő Katt Rádió műsorából. Márciusban pedig napi tematika szerint válogatott zenékkel és műsorokkal szórakoztatják a fiatalokat, maguk a fiatalok.

 

Az ifjúsági rádiózás lényege, hogy szakemberek segítségével megismerkedjenek az érdeklődők a média világával. Egyfajta tanuló médiumként védett, mégis éles környezetben követhetik el első hibáikat, és élhetik át a sikereiket. Szegeden nagy hagyománya van már ennek, hiszen a mai rádiósok jelentős része egy műhelyből került a nagy szerkesztőségekbe, és a mai napig megállják helyüket bárhol a világon.

A szerkesztőségben, a rádiózáson kívül, újságírást, és videotechnikát is elsajátíthatnak az ifjú titánok. Az online világ sem maradhat ki a sorból. A Katt Rádió egy jó terep lehet azok számára is, akik nem a médiában képzelik el az életüket, hiszen sok szakmában hasznos a jó kommunikációs készség, amit itt elsajátíthat bárki. kellő gyakorlással pedig sok dolgot elérhet.

A bejegyzés kategóriája: Média
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.