Sok és minőségi like

likeMúltkor röviden szó volt a minőségi like fogalmáról. Sok weblap tulajdonos, még mindig csak a kedvelések számát figyeli, pedig az üzlet szempontjából, nem ez a legfontosabb. természetesen jól mutat, ha nagyon sokan kedvelik a cég közösségi oldalát, ám nem árt megnézni, ki az, aki valóban vásárol is a termékekből?

Ugye? Attól, hogy vásároltunk pár ezerért kistelepülésnyi rajongót, még nem vagyunk sokkal előrébb. A kedvelést ugyanis vissza lehet vonni, a bejegyzéseket el lehet rejteni, amit a közösségi oldalak figyelnek, és ha sok negatív dolgot tapasztalnak, könnyedén hátul találhatjuk magunkat a találati listán. A minőségi like, tehát nem egyenlő a sok like kifejezéssel. A bankszámlánk szempontjából nézve a valódi vásárló a lényeg.

Lehet kevesebb rajongója az oldaladnak, ha az a tábor, aktív. Olvassa a tartalmat, kérdez, kommunikál, vásárol. Ismerek több  olyan vállalkozást, amelyik átlagos ismeretségi körrel bír, mégis remekül megy az üzlet. Miért? Mert aki lájkolta, az valódi rajongó lett. megkapta amiért jött, ezért bízik a cégben. A marketing végeredményben bizalom építés. A cél tehát nem mindenáron sok like, hanem a ragaszkodás megalapozása. Ezt pedig minőségi tartalommal érhetjük el. elsősorban saját tartalommal. Milyen a jó tartalom? Attól függ hova szánjuk, és kinek. Ezt fejtem ki legközelebb.

A bejegyzés kategóriája: Marketing
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.