Kommunikáció – Minőségi tartalom

a tartalom fontos volt régen isNemrég szó volt a minőségi like fogalmáról, és arról, hogy ilyet csak jó minőségű tartalommal érhetünk el. Mitől lesz jó egy honlap, vagy poszt tartalma? Elsősorban, attól, hogy tudjuk kivel, és mit akarunk közölni.Ha ez megvan, akkor jöhetnek az apró trükkök, melyek egy részét most elárulom. Mivel rengeteg van belőlük tényleg csak kis szeletet tudok megosztani belőlük. Ám ezek sem készre gyártott sablonok. Még az első pár cikkben írtam, arról, hogy egyénre szabott kommunikációt, és marketinget kell alkalmazni. Nincs mindenkire egyaránt érvényes recept. hasonlóságok természetesen lehetnek, de mint ahogyan két ember sem egyforma, úgy két cég sem.

Ha tehát a cégek különböznek a honlapjuk sem egyforma, pláne, ha nem is ugyanaz a tevékenységi körük. Egy fodrász teljesen mást kommunikál, mint egy asztalos. Még az egymáshoz közel álló szakmáknál sem minden másolható, hiszen egy műkörmös aligha vág hajat.  Szóval a minőségi tartalom specifikus. Ha tudjuk, mire kíváncsi a vevőkörünk, akkor célszerű olyan tartalmat írni, ami segít nekik a mindennapi életben, és azt sugallja, hogy ha vásárlóvá válik akkor az adott cég megoldja a problémáit.. Egy fodrász például írhat otthoni hajápolásról tippeket, ajánlhat termékeket főképp, ha részesedést kap a forgalomból.

Érdemes azon is elgondolkodni, hogy mi mit várnánk el egy hasonló cégtől, melyet képviselünk? Milyen problémánkra keresnénk megoldást a honlapjukon? megoszthatunk akár saját tapasztalatokat, munkaeszközeink fejlesztéséről szóló cikkeket is a honlapunkon. Valamint minden olyan újdonságot, ami fontos a cég életében. Ez azért is jó, mert jelzi az olvasónak, hogy naprakészek vagyunk a saját szakmánkat illetően, és folyamatosan követjük az új fejlesztéseket, netalán mi magunk találunk ki új eszközöket. Az is érdekes lehet, és növeli a cég nívóját, ha beszámolunk arról, hogy az egyik munkatárs előadást tartott egy szakmai eseményen. A minőségi tartalom tehát az olvasót meggyőzi arról, hogy mi a szakmánkat magas szaktudással műveljük, és folyamatosan fejlődünk. Ez pedig a bizalomépítés egyik fontos alapköve.

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció, Marketing
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.