Szervezeti kommunikáció- online eszközök

régi pcLegutóbb az első lépésekkel foglalkoztunk a szervezeti kommunikáció területén sétálgatva. ezek offline helyi fizikai eszközök telepítését jelenti. Még mindig a kezdeti lépéseknél tartunk de már átlépünk az online területre. Itt van sok hasznos, és haszontalan kütyü, amit sokan használnak munkájuk megkönnyítésére, vagy épp megnehezítésére. Érdekes módon, sokszor fel sem tűnik, mennyire akadályoz bennünket valami. ha pedig valamit már megszoktunk, nehezen válunk meg tőle. Most azonban nem a hibákról lesz szó, hanem néhány hasznos eszközről.

Online eszközökre elsősorban irodai munka során van szükség, ám ebből is sokféle létezik. Van, aki mindig egy irodaházba ugyanabba a helyiségbe megy dolgozni, és van aki szinte mindig máshol dolgozik. Mindkét esetben jól jön egy drop box alkalmazás. Ez egy nagyon ügyes eszköz, ha az adatainkat bárhol el akarjuk érni, akár offline módon is a saját számítógépünkön. Hátránya, hogy agép tárhelyét használja, és ha ennek fogytán vagyunk, bizony hamar betelik. Ugyanakkor hasznos, hiszen internetre kapcsolódva frissíti magát, és elérhetővé teszi az új tartalmakat a saját gépünkön. ha tehát egyik kollégánk feltett egy filet a dobozba, míg mi nem voltunk netközelben, mi megkapjuk azt bármikor kapcsolódjunk is a hálózathoz.

A Google alkalmazások is hasznosak, hiszen egy dokumentumon akár többen is dolgozhatnak egyszerre ugyanakkor ezt csakis online módban érjük el, hacsak nem telepítettük a drive alkalmazást a gépünkre. Ennek ugyanaz a hátránya, mint a drop boxnak. Nagyon hasznosak tudnak lenni a távoli vezérlést biztosító rendszerek, mint a Log mein, vagy a Teamviever. Ezekkel az eszközökkel bármikor elérjük gépeinket, amennyiben csatlakoznak az internethez, és be van kapcsolva a távoli vezérlést biztosító program. hasznos eszköz rendszergazdáknak, de bárkinek, aki inkább otthon, vagy az irodában tárol adatokat, és folyamatos hozzáférésre van szüksége.

Hasznos kommunikációs eszköz a Skype, vagy a Poivy is, hiszen nagyban megkönnyítik az online kommunikációt. Sok esetben pedig a számla is kevesebb lehet a hagyományos megoldásokhoz viszonyítva. Megemlíthetjük még a különböző naptár alkalmazásokat, és a jegyzet programokat, melyekkel akár grafikont is készíthetünk néhány kattintással. A lehetőségek tárháza óriási ám ne vesszünk el a részletekben, az egyszerűbb sokszor jobb, és biztosabban működik. A biztos elérés a legfontosabb a vállalati környezetben. Ne feledjük itt is a megfelelő egyénre szabott tervezés fontosságát, ellenkező esetben lesz egy csomó hasznos, ám számunkra kevéssé szükséges eszközünk. A kommunikációnk pedig a legkevésbé sem lesz hatékony.

 

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.