Eredményes Kommunikáció

A kommunikáció, nemcsak beszéd, hanem öltözködés, viselkedés és sok minden más egyben. Akkor is kommunikálunk amikor ennek nem is vagyunk tudatában, a mozdulatunkkal, kinézetünkkel. a mindennapi életben is fontos, ha tudjuk használni a testünket gondolataink, érzéseink közlésére. A nem verbális (nem szóbeli) kommunikáció sok esetben hatásosabb, és jobban bevésődik, mintha mondanánk.

Az értékesítésben, menedzsmentben fontos a megfelelő szemléletű többirányú kommunikáció. A hatékonyságot növeli, ha eleve pozitív a közlés. Sokan használják a negatív értékelést a motiváció növelésére, mondván az alkalmazott majd még jobban dolgozik, hogy jobb értékelést kapjon. Ez azonban az esetek többségében önértékelési zavarokhoz vezethet, és végső soron csökkenti a termelékenységet. Hatásosabb, ha eleve célorientált kommunikációt alkalmazunk, és pozitív irányba tereljük a kommunikációt.

A szemléletváltó, hatékonyságnövelő tréning abban segíti a szervezet tagjait, hogy előremutató célokat tűzzenek ki maguk elé, és azokat elérve pozitív megerősítés által motiváltak legyenek. A tréning négy alkalomból áll. Minden alkalommal kétszer egy órát vesz igénybe. résztvevők száma minimum 5, maximum 10 fő.

Első alkalom:

Ismerkedés, helyzetfelmérés verbális kommunikációs trükkök, példák, beszédtechnika. Gyakorlat.

Második alkalom:

Az első alkalmon tanultak ismétlése, tapasztalatok átbeszélése. Testbeszéd. Gyakorlat, szituációs játék.

Harmadik alkalom:

Tanultak ismétlése, tapasztalatok átbeszélése. A környezet. beszédtechnika. Szituációs játék.

Negyedik alkalom:

Tanultak ismétlése, tapasztalatok átbeszélése. Öltözet, rugalmasság, szabad beszéd. Gyakorlat.

Az egyéni vezetői tréning hasonló tematikát követ, azonban sokkal személyre szabottabb.

Megrendelem

A bejegyzés kategóriája: Kommunikációs tréning
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>