Vezetői kommunikáció – tulajdonosok

a vezető személyeMint arról már szó esett, vezetőként egyszerre kell kommunikálnunk minden irányban. Az esetek többségében, vezetőtársakkal, beosztottakkal, és a saját főnökeinkkel, egyaránt folyik információcsere. A tulajdonosok azonban kicsit mások. Mivel ők vannak a szervezet csúcsán, csak egymással, horizontálisan, és lefelé a felső szintű vezetőkkel folytatnak közvetlen kommun9ikációt.

Ha egy tulajdonos van a cég tetején, akkor csupán vertikális,lefelé irányuló kommunikáció teszi ki e tevékenységének jelentős részét. Ezek a megállapítások, azonban csak a szervezeten belül igazak. Külső kommunikáció, minden esetben horizontális. Még akkor is, ha a társadalom összetétele alapjában véve vegyes. Ha ugyanis pozitív képet akarunk magunkról, és a szervezetünkről alkotni, akkor nem engedhetjük meg, hogy éreztessük, a pozíciónk vélt, vagy valós magasságát. Ez  szervezeten belül is igaz, és fontos a vezetői stílus, de külső személyek esetében még inkább hangsúlyt kap  korrektség.

A tulajdonosok legtöbbször egymással egyeztetnek, és a közös öntéseket elvárásokat közlik a felső szintű vezetőkkel. Vannak esetek, amikor a tulajdonosok személye megegyezik a legfelső vezetőkkel. Ebben az esetben természetesen egy lépcsőfok kiesik. A gondolkodásmód, és a hozzáállás más,mint egy kinevezett vezető esetében. Alapvető, hogy a tulajdonosok részéről, a profitmaximalizálás a legfontosabb. Még a nonprofit szervezetek, cégek esetében is fontos a bevételek növelése. Ezt a bevétel növekedést nem mindegy,hogyan érjük el. A pénz ugyanis nem minden. A pénzbeli bevételek csak  részei a teljességnek. Ismernünk kell a piacot,és az adott időszak jellemzőit, ahhoz, hogy teljesíthető elvárásokat fogalmazzanak meg. Ennyit röviden az általános dolgokról, a sorozat következő részében a tulajdonosok, néhány tipikus kommunikációs jellegzetességét tekintjük át.

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.