Fiatalok bevonása, aktivizálása

ifjúsági munka több rétegűEz a generáció más. Ezeket semmi sem érdekli. Ezeket nem lehet bevonni semmibe. Csak a buli érdekli a mai fiatalokat. „ Ismerős kijelentések? Nagyon sokan emlegetik a mai nemzedéket csendes generációként. Legtöbb esetben olyanok szájából hangzik el, akik vajmi keveset foglalkoznak a fiatalokkal. Nem értik meg, hogy a mai fiatalok is hasonlók, de a környezet és az eszköztár teljesen más, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Aki naponta foglalkozik az ifjúsággal, az tudja, hogy a kép sokkal árnyaltabb. Ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, de a ,megoldások ma már mások. Most még inkább igaz, hogy a közvetlen személyes kommunikáció a kulcs.

Nem lehet toronyba zárva bársonyszékből kitalálni, mit is szeretnének a mai ifjak. Ez a módszer nem működik, soha nem is működött.  Az ifjúság tudja mit alkar, és el is mondja, elfogadja a segítséget is, ha megfelelően kérdezünk, és kommunikálunk. A közvetlen személyes kommunikáció, és a figyelem nagyon fontos az ifjúsági szakmában. Ez nem azt jelenti, hogy dicsérjük agyon, akkor is, amikor nem kellene, csk mert pozitív megerősítést akarunk adni. Ennek is megvan a helye, ugyanakkor a fejlődés során meg kell tudnia, mi az a nem. Ha korrektek vagyunk, helyes irányba terelhetjük az életüket, és eredményesek lehetnek abban, amiben szeretnének fejlődni. A helyes irány, nem apuka, anyuka álma, hanem a fiatalé. Ugyanakkor az önkép kialakítása lényeges, ez pedig korrekt kontroll nélkül nem megy. A figyelem ebben az esetben azt jelenti, hogy meghalljuk, mit mond, és reagálunk rá. Figyeljük, hol tart a fejlődésben és úgy segítjük, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Ha ezek az alapok megvannak, akkor már nem gond a bevonás, aktivizálás.

Ez azonban nem újdonság, minden generációra érvényes, hogy figyelni kell rá, meghallgatni, törődni vele, reagálni az igényekre. Ha mindezt nem visszük túlzásba, akkor kiépíthetünk egy bizalmi állapotot. Ha bíznak a szakemberekben akkor már csupán meg kell tartani ezt a helyzetet, és elindul az aktivitás. Célt kell adni, cél nélkül ugyanis semmit nem ér az aktivitás. Végül röviden, az emberközpontú, személyes, közvetlen kommunikációval érünk el a legtöbbet a fiataloknál, függetlenül attól, melyik generációhoz tartozik. Ha megtaláltuk a kulcsot z egyénhez, már rajtunk és eszközeinken múlik, hogyan tudjuk aktivizálni. Hamarosan folytatjuk a témát, mert szinte kimeríthetetlen.

„Ez a generáció más. Ezeket semmi sem érdekli. Ezeket nem lehet bevonni semmibe. Csak a buli érdekli a mai fiatalokat. „ Ismerős kijelentések? Nagyon sokan emlegetik a mai nemzedéket csendes generációként. Legtöbb esetben olyanok szájából hangzik el, akik vajmi keveset foglalkoznak a fiatalokkal. Nem értik meg, hogy a mai fiatalok is hasonlók, de a környezet és az eszköztár teljesen más, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Aki naponta foglalkozik az ifjúsággal, az tudja, hogy a kép sokkal árnyaltabb. Ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, de a ,megoldások ma már mások. Most még inkább igaz, hogy a közvetlen személyes kommunikáció a kulcs. Nem lehet toronyba zárva bársonyszékből kitalálni, mit is szeretnének a mai ifjak. Ez a módszer nem működik, soha nem is működött.  Az ifjúság tudja mit alkar, és el is mondja, elfogadja a segítséget is, ha megfelelően kérdezünk, és kommunikálunk. A közvetlen személyes kommunikáció, és a figyelem nagyon fontos az ifjúsági szakmában. Ez nem azt jelenti, hogy dicsérjük agyon, akkor is, amikor nem kellene, csk mert pozitív megerősítést akarunk adni. Ennek is megvan a helye, ugyanakkor a fejlődés során meg kell tudnia, mi az a nem. Ha korrektek vagyunk, helyes irányba terelhetjük az életüket, és eredményesek lehetnek abban, amiben szeretnének fejlődni. A helyes irány, nem apuka, anyuka álma, hanem a fiatalé. Ugyanakkor az önkép kialakítása lényeges, ez pedig korrekt kontroll nélkül nem megy. A figyelem ebben az esetben azt jelenti, hogy meghalljuk, mit mond, és reagálunk rá. Figyeljük, hol tart a fejlődésben és úgy segítjük, hogy a legtöbbet hozza ki magából. Ha ezek az alapok megvannak, akkor már nem gond a bevonás, aktivizálás. Ez azonban nem újdonság, minden generációra érvényes, hogy figyelni kell rá, meghallgatni, törődni vele, reagálni az igényekre. Ha mindezt nem visszük túlzásba, akkor kiépíthetünk egy bizalmi állapotot. Ha bíznak a szakemberekben akkor már csupán meg kell tartani ezt a helyzetet, és elindul az aktivitás. Célt kell adni, cél nélkül ugyanis semmit nem ér az aktivitás. Végül röviden, az emberközpontú, személyes, közvetlen kommunikációval érünk el a legtöbbet a fiataloknál, függetlenül attól, melyik generációhoz tartozik. Ha megtaláltuk a kulcsot z egyénhez, már rajtunk és eszközeinken múlik, hogyan tudjuk aktivizálni. Hamarosan folytatjuk a témát,mert szinte kimeríthetetlen.

A bejegyzés kategóriája: Ifjúsági munka, Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.