Ifjúsági irodák fontossága a szocializáció folyamatában

youthEbben a cikkben egyik előadásom rövidített tartalma olvasható. Ifjúsági szakemberként, több évtizedes tapasztalatom van. Ez az előadás pedig nem ma készült, mégis aktuális, és jól követhetők belőle az elmúlt évek változásai. Amikor elkészült, még alig ismerték az ifjúsági iroda kifejezést. Ma már nem ismeretlen fogalom Magyarországon sem az ifjúsági munka. Meghatározása, azonban sokrétűsége okán nem egyszerű. Néhány ismertető jegye azonban, minden tézisben megtalálható.

Nem formális, fejlesztő célú, összetett, célcsoportja minden fiatal. Lehet, projektszerűen, és folyamatosan, állandó és változó helyszínen, közösségi terekben, és rendezvényeken egyaránt. Az ifjúsági irodák az ifjúsági munka céljára létrehozott intézmények. Ideális esetben ez egy állandó hely.

Magyarország több évtizedes lemaradásban van az ifjúsági munka területén. Nem szakemberek képzettsége és tapasztalata, inkább a döntéshozók, és az átlagpolgár szintjén. Egy öregedő társadalomban, egyre kevésbé akarnak a fiatalokkal törődni, sajnálkozni persze tudnak, hogy nincs elég utód. Sajnos sok helyen még mindig bársonyszékből próbálják kitalálni, fiatalnak nem mondható, és velük nem nagyon találkozó emberek, hogy mi kell a fiataloknak. Ez a módszer soha nem működött. Ma sem működik. Nem kitalálni, hanem kérdezni kell. Vannak az országban olyan tapasztalt szakemberek, akik napi kapcsolatban vannak fiatalokkal.  Szülők, tanárok, nevelők, óvónők, pszichológusok, szociológusok, stb. Legtöbbet azonban az ifjúsági szakemberek foglalkoznak fiatalokkal.  Ők a felsoroltak közül kicsit mindegyik szerepet betöltik. ..

Példaként, egy tanár legtöbbször addig kerül interakcióba az ifjú generáció tagjaival, míg megtartja az óráit, esetleg, ellátja osztályfőnöki teendőit. A legtöbb ember csupán a feladata idejére, alig néhány percre, esetleg órára kapcsolódik fiatalokhoz hetente. A legtöbb szülőnek csupán a saját gyermekére van ideje, arra is alig. Az érthető elfogultságról nem is szólva. Nyilván, minden szülő zsenit akar, vagy annak látja a sajátját, és a maga ideálját kényszeríti a gyermekére, de nem biztos, hogy ezzel jót tesz az ifjúnak.  Egy ifjúsági szakember naponta több órát dolgozik fiatalokkal. Igen fontos szerepet játszik az egyén szocializációjában. Igyekszik a legtöbbet kihozni az egyéni adottságoknak, képességeknek megfelelően. Nem elfogult, és nem egy versenyistálló menedzsere. Igyekszik objektíven közelíteni, a fiatalt az adott társadalom által elfogadott, és az általános emberi normákhoz. Mindezt azzal a céllal, hogy hasznos, és aktív tagja legyen a jövő társadalmának a fiatal. Sokrétű, szaktudása, és tapasztalata segíti ebben. ..

Az ifjúsági irodák olyan helyek, melyek védett környezetben biztosítanak lehetőséget olyan tevékenységek kipróbálására, melyre a fiataloknak szüksége, van, és érdeklődésüket lefedi. Ezek a tevékenységek, irodánként változóak, nagyban függ, az adott környezettől, és az ott dolgozó szakemberek lehetőségeitől. Általánosságban megjegyezhető, hogy a fejlesztő foglalkozások, zene, tánc, képzőművészet, média, sport, nyelv, szinte minden ilyen közösségi térben jelen van. Már ezek a szavak is sokrétű tevékenységet jeleznek. Az iskolán kívüli szabadidő hasznos eltöltésére lehetőséget nyújtó helyek fontosak, a közösségi együttélés normáinak elsajátítása céljából. Az oktatási intézmények kötöttsége itt nem jellemző, sőt. Az egyes foglalkozások nem formális módszerekkel folynak. A lazább otthonos környezetben mindenki jól érzi magát, és könnyebben megnyílik. Olyan fiatalok is, akik családi gondokkal küzdenek, inspiráló, fiatalos, mégis biztonságos helyen lehetnek. Az a törekvés, hogy az iskola legyen a közösségi tér, már gondolati síkon nem egyezik a fiatalok elképzeléseivel. Az iskola a tanulás helyszíne, kvázi munkahelye a diákoknak, és valós, az oktatóknak. Nem akarják az egész napjukat az iskolában tölteni, még akkor sem, ha otthon sincs minden rendben. Kell tehát egy hely, ahol szabadon lehetnek, az együttélés alapvető szabályait , és a hely normáit betartva. ..

Minél több szolgáltatást nyújt az adott közösségi tér, annál sokrétűbb feladatot kell ellátniuk a szakembereknek. Legtöbbször olyan munkatársak dolgoznak együtt, akik több feladatot képesek egyszerre ellátni.  Be tudnak segíteni egymás feladataiba.  Elmondható, hogy egy, esetleg két szakember nem mindig elég egy ifjúsági irodába.  Kisebb településen megoldható kisebb létszámmal, de egy városban, megyeszékhelyen már tevékenységi körtől és a lakosság számától függően 4 – 10 fős stáb is szükséges lehet. Figyelembe véve, hogy a tanárihoz hasonlóan, az ifjúsági szakmán belül is vannak különböző szakterületek, ez nem is tűnik soknak. Az ifjúsági irodákban lehetőség van egyéni foglalkozásokra is, így, arra az időre kiesik az a munkatárs a többi feladatból. Ha kevesen vannak, ez a szolgáltatási rész kimaradhat, pedig fontos az egyéni fejlesztés szempontjából.

Látható tehát, hogy mint minden olyan munka mely emberekkel foglalkozik igen megterhelő, és felelősségteljes. Látszólag könnyű, hiszen „csak játszani kell a gyerekekkel”, ez azonban nem így van. Aki szülő, tudja, hogy a játék nemcsak játék, ugyanakkor a saját gyermekkel foglalkozni teljesen más, mint több fiatallal egyszerre. Sokszor be kell pótolni olyan dolgokat, melyeket a szülők, nem akartak, vagy nem tudtak átadni gyermeküknek. A fiatal tini, pedig a hiányosságok miatt küzd gondokkal. Ezek orvoslásához szakember kell. Sokszor küldik pszichológushoz a fiatalt, pedig neki csak törődés kell, és egy szerető biztonságos közeg, ahol jól érzi magát. A meghitt családi légkört nem lehet teljesen pótolni, de enyhíteni a hiányát lehet.  Sokszor nem anyagi, hanem emberi okok vannak a háttérben, és a látszólag átlagos boldog család, bizony nem is olyan boldog. Sokszor ez nem is tudatosul, vagy csak nagyon későn. E gy ifjúsági iroda azonban nemcsak a problémák megoldásában segíthet, akkor jó, ha minden rendben van, hiszen fejlesztő funkciója is van…

Az ifjúsági irodák tevékenységében rendszeresen megjelennek a projektek, pályázatok. Legtöbb ifjúsági iroda rendelkezik nemzetközi kapcsolatokkal különböző projektek megvalósítása által. Ezek legtöbbször EU forrásokból valósulnak meg nyertes pályázatok útján. Az ifjúsági irodák munkatársai tehát nemcsak játékkal töltik idejüket, hanem forrásteremtéssel is. Még ha gazdálkodását segíti egy önkormányzat, akkor is szükségesek a pályázatok. Ezek a projektek szintén jó lehetőséget teremtenek a fiataloknak is…..

Az ifjúsági iroda vezetői legtöbbször tapasztalt szakemberek. Ennek a szakmának is van egy életpáyla modellje, mely szükségszerűen kialakul egyéni szinten. Sokszor kortárs segítőként kezdi fiatalon, majd ahogy idősebbé, tapasztaltabbá válik, úgy lesz egyre inkább háttérfeladatot ellátó szakember. Egy ifjúsági irodában vezető pozíciót, a legtapasztaltabb szakembernek kell ellátnia. A „nagy öregek”(akik nem minden esetben öregek) a legalkalmasabbak erre a feladatra, ugyanis van elég szakmai, és sokszor vezetői tapasztalatuk is. Tudják segíteni, fejleszteni fiatalabb kollégáikat. Egy ifjúsági szakember ugyanakkor nem szakadhat el a fiataloktól, még intézményvezetőként sem. Ha megtenné, nem tudná többé ellátni a feladatát. …

Az előadásom, mint a sok folytatásra utaló három pontból is kitűnik a bekezdések végén, hosszabb, mint e cikk tartalma. Az egyén szocializációja során igen fontos szerepe van az ifjúsági irodáknak, mint közösségi tereknek. Ám nemcsak a fiataloknak szolgáltathatnak, hanem tanároknak, civileknek, szülőknek, intézményeknek, hatóságoknak is. Sok funkciója van egy ilyen helynek, mégis az emberi oldala talán a legfontosabb. Segíthet a fiatalnak pozitív példát, sőt akár életcélt is találni, függetlenül attól, hogy milyen családi, vagy anyagi háttérrel rendelkezik.  Egy fiatal, aki betér, és igénybe veszi a szolgáltatásokat, akarva, akaratlanul fejlődik, biztonságos térben van. Közösségre, barátokra lel. Ebből is látszik, hogy a pénz nem minden, mégis szükséges egy ifjúsági iroda fenntartásához.  Erről lesz szó a cikksorozat következő részében.

Akit bővebben érdekel a téma, és az előadás, keressen az elérhetőségeimen!

A bejegyzés kategóriája: Ifjúsági munka
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.