Ifjúsági kommunikáció áttekintés- nagyobb szervezetek

Gyükérzet a fa alapjaLegutóbb áttekintettük az egyszerűbb ifjúsági szervezetek kommunikációs tevékenységeit. Most a bonyolultabb több tevékenységet végző szervezetek kommunikációjával foglalkozunk. Az alapok ugyanazok, mint az egyszerűbb esetekben, de a több tevékenység miatt nagyobb odafigyelést igényel. Egy klasszikus ifjúsági iroda a legjobb példa ilyen szervezetre.

 
Az ifjúsági iroda egyszerre szolgáltat a fiataloknak, a szülőknek, és a tanároknak. Tevékenységének része a tanácsadás, klubtevékenység, felkereső ifjúsági szolgálat. Mindegyik tevékenység más kommunikációs stílust igényel. Másképp kell megfogalmazni a felsorolt célcsoportoknak, és a döntéshozóknak szóló információkat. Szerkezetileg nézve, több szintről beszélhetünk. Az egyes szolgáltatások szintje, majd szolgáltatások csoportjai, és az iroda egésze. A szervezeti struktúra is hasonló, a kommunikációs mix pedig erre épül.
A fiatalok esetében, figyelembe kell venni az egyéni érdeklődési kört, esetlegesen tartozik-e valamely szubkultúrát kedvelő csoporthoz, ennek megfelelő nyelvezetet használva tudjuk bevonni őt a tevékenységekbe. Az ifjak először a programokra érkeznek, később már, általában egyénekhez kötődnek, xy-t keresik, ha betérnek az épületbe, és nem csak úgy valakit. A klub jellegű szolgáltatások kommunikációja nagyon hasonló az egyszerűbb szervezetekéhez, azzal a különbséggel, hogy a többi szolgáltatással összefüggő mixben helyezkedik el.
Szülők és tanárok esetében az aktualitások, tanácsadás, lehetnek a kommunikáció legfőbb témái. Az egyes szolgáltatások iránti igény felkeltése, és szinten tartása. Figyelembe kell venni a célcsoport, prioritásait. Ha tudjuk, nekik mi a fontos, akkor ennek megfelelően alakíthatjuk, a közlendőnket. Intézmények esetében a szakmaiságot mindenképpen ki kell emelni, nem sértve a pedagógus önérzetet. Belső kommunikáció a szervezeti struktúra szerint alakul. Az irodavezető, és az egységek vezetői képezik a felső szintet. Ezután az alegységek vezetői (pl: klubvezetők) következnek, majd a többiek. ifjúsági szakmában, a többirányú információ áramlás a leghatékonyabb. Ki kell tehát építeni vertikális, és horizontális vonalakat is.
A döntéshozókkal történő kommunikáció ebben az esetben is a vezetőség feladata. A komplex szolgáltatásnál azonban már nehezebb rávilágítani az egyes részek fontosságára. Ilyenkor fontos kiemelni az összefüggéseket, a részek közti kapcsolódási pontokat. A komplexitást a tudatosan egymásra épülő, és egymást kiegészítő elemek adják. A jó döntéshozók rendelkeznek megfelelő ifjúsági stratégiával, amibe egy ilyen sokrétű szolgáltatáscsomag nagyon jól beilleszthető. Ha ismerjük ezt a tervet, akkor, ki tudjuk emelni a saját tevékenységekből, a legjobban illeszkedőt. Sajnos több településen egyáltalán nem foglalkoznak az ifjúsággal, és nem is értik miért lényeges ez. Ebben az esetben az alapoknál célszerű kezdeni. Ehhez nagy felkészültségű szakemberre van szükség. Összességében egy nagyobb ifjúsági iroda kommunikációja többszintű, és éppen annyira összetett, amennyire a szervezet tevékenysége. Hamarosan részleteiben is áttekintünk néhány fogást, ami hatékonyabbá teheti a az ifjúsági szakember munkáját.

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.