KÖ7 2015 Újra középiskloásoké volt az Ifjúsági Ház

ko7 logoImmár második alkalommal került megrendezésre a KÖ7, azaz a Középiskolások Hete az IH – Rendezvény központban. Az IH-D2 ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont szervezésében megvalósult eseményen idén is több száz fiatal vett részt. A tematika ezúttal a fény, valamint a világ és népei volt. Az egyes napok, a fény útját követve vezették végig a látogatókat az egyes földrészeken, bemutatva az ottani kultúrát. A fény éve kapcsán a művészet mellett a tudomány is képviseltette magát az eseményen.

Volt szó lézerről, energiatakarékosságról, elfogadásról. A Szegedi Tudományegyetem kutatói is tartottak előadásokat a fiataloknak. A legnagyobb érdeklődés azonban a művészeti, legfőképp a zenei programokat kísérte.

A nyitó előadás egy zenés, táncos performansz volt, melyre igen sokat készültek az alkotók. A fény útját követve egy előzetest láthatott a közönség a hét kulturális kavalkádjából húsz percben.  A végeredmény  a következő összefoglaló videóban megtekinthető.

 

A közös alkotás ezúttal egy oktaéder alakú Föld-installáció. Speciális festékekkel az egyes földrészekre jellemző elemekkel, épületekkel díszítve. Összességében jól sikerült a rendezvény mind létszámban, mind minőségben sikerült emelni a színvonalat. Az irány tehát jó,. A stáb már most készül a KÖ7- 2016-ra. Mi lesz a téma? Hamarosan kiderül.

 

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.