Ifjúsági kommunikáció – Az ifjúsági szakma rétegződése

ifjúsági munka több rétegűAz ifjúsági szakmában dolgozók igen sokrétűek, nemcsak szaktudás alapján, de életkorban is. Maga a szakterület is szerteágazó rengeteg szereppel, pozícióval. Mindegyik más, és más kommunikációs stílust eszköztárat igényel. A legkézenfekvőbb ezek közül az ifjúságsegítő, a kortárssegítő, a mentor, vagy a tréner, és a koordinátor. Ezeken kívül azonban vannak egyéb szerepek is melyek talán általánosabbak, ám ebben a szakmában is nélkülözhetetlenek.

 

Az egyik az adminisztrátori pozíciók valamelyike, illetve a vezetői posztok. Ezek általános munkakörök, ám ha valaki ifjúsági szakmában dolgozik, akkor sok esetben egy személyben kell mentornak, trénernek, könyvelőnek, intézményvezetőnek, pályázatírónak, vagy akár karbantartónak lennie. Lévén legtöbb esetben civil szervezetek vállalják fel ezt a tevékenységet. Itt megszokott dolog a többes munkakör, de egyre inkább jellemző a kulturális területeken is. Például egy kultúrházban egyszerre adminisztrátor, szervező, és takarító az ember. Mindezt figyelembe véve a kommunikáció sem egyszerű ilyen esetben. Ahogyan az egyéni kommunikációnál, már esett szó a tudatos kommunikációról, az egyes szerepek esetében még inkább lényeges a helyes mód megválasztása. Egy kortárssegítő sem lehet nyegle, mint ahogyan egy idősebb ember esetében is visszatetsző, ha megjátssza magát.

youthHa már a szerepek, ifjúsági szakma az elnevezés, mégsem feltétlenül igaz, az, hogy csak fiatalok dolgozhatnak ezen a területen.  A fiatalság a bevonáshoz, a lendülethez kell, az idősebb korosztály a tapasztalatot, módszertant, és a hátteret nyújtja. Hatvan éves ember is lehet jó ifjúsági szakember, és egy húsz év körüli fiatal is lehet teljesen alkalmatlan erre a feladatra. Ez egyénenként változik. Sok múlik a hitelességen. Ha megmarad az ember a saját stílusánál, és nem akar más lenni, akkor elfogadják. Általánosan elmondható, hogy a fiatalabbak a közvetlen aktivista feladatokat látják el. Ők azok akik korban közelebb állnak a célcsoporthoz, hasonlóan kommunikálnak, öltözködnek.

Ha valaki fiatalon csöppen ebbe a szakmába, akkor általában segítőként, mentorként kezdi, majd trénerként, folytatja, végül a hátteret nyújtó vezetőként ér révbe. Utóbbi esetben a tréneri feladatok nem maradnak el, sőt egyre inkább előtérbe kerülnek a módszertani fejlesztések esetében.  Érdekes helyzet az egyes szubkultúrák esetében, ahol sok esetben az idősebbek, akár a jóval idősebbek kontrollálják az ifjak tevékenységét. Itt természetes nem visszatetsző a speciális szóhasználat, hiszen a „nagy öreg” teljesen elfogadott az adott körben. Gondoljunk a rock, vagy a rap stílusokra.  bevezetőnek talán ennyi elég is lesz, hamarosan részletesen is megvizsgáljuk az egyes szerepek speciális kommunikációs lehetőségeit, és buktatóit.

A bejegyzés kategóriája: Ifjúsági munka, Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.