Vezetői kommunikáció 2– felsővezetők belső kommunikáció

kommunikacio pckepÁltalánosságban nemrég említést tettünk a felsővezetőkről, most kicsit részletesebben foglalkozunk velük. Mint a bevezető részben említettem, nagyon sok múlik a ranglétra tetején állókon, ezért nem mindegy, hogyan kommunikálnak a beosztottakkal, partnerekkel, vagy a nyilvánossággal.  A belső kommunikációt már érintettük, ugyan de néhány konkrétum még világosabbá teszi a dolgokat. Vegyük sorra az egyes területeket!

 A kollégák csapattársak, bármilyen pozícióban vannak. Úgy is vehetjük, hogy a szervezet olyan, mintha a második családunk lenne. Természetesen a legtöbb ember nem gondol így a munkahelyére, de mivel a legtöbb időt a családon kívül a munkatársakkal töltjük, ezért még jogos is lehet a hasonlat. Jó esetben a szervezet tényleg hasonlíthat egy családhoz, az emocionális kötődéseket is beleértve. Ha beszélnünk kell, vagy utasítást adni, mindenkit egyenrangúként kezeljünk. A lekezelő viselkedést egyetlen vezető sem engedheti meg magának. Attól, hogy vezetők vagyunk, még nem jelenti azt, hogy mindenhez maximálisan értünk. A kolléga viszont annak a területnek a szakértője, még ha a takarítóról is van szó. El kell ismerni a tudását, mindegy milyen pozíciót tölt be a szervezetben. Ezt pedig úgy tehetjük meg, hogy emberként bánunk vele.

Egy portás is lehet diplomás, csupán jelenlegi élethelyzete miatt került ebbe a munkakörbe. A nagyobb vállalatok vezérei keveset kommunikálnak az alsóbb szinteken dolgozókkal, a legtöbb időt az igazgatóság tagjaival, a partnerekkel, és a közvetlen beosztottakkal érintkezik. Mégis, jobb, ha nem marad meg egy rettegett személytelen fogalomnak, akiből csak annyit látnak a dolgozók, hogy begurul az autóval, majd elgurul vele. Esetleg néha egy nagy értekezleten érzékelik a jelenlétét. Ki kell alakítani egy egyéni stílust, amitől emberré válik, ugyanakkor tiszteletet is megkapja.

 Az igazi vezér, ha nem is napi szinten, de gyakran érintkezik a legalsó szinten lévőkkel is. Így könnyebben fordulnak hozzá javaslatokkal, kérdéseikkel. Nem minden jut el ugyanis az alsó szintekről a csúcsra, hiszen több szűrőn is keresztül kell mennie az információnak. Van, amit nem ítélnek fontosnak, ezért nem osztják meg a főnökkel. Legtöbb esetben, ez rendben is van, ám előfordulhatnak olyan esetek, amikor épp valami fontos információról nincs tudomása, mert valaki fél, hogy veszít a pozíciójából, csökken a hírneve, stb. Az ilyen eseteket ki lehet küszöbölni, ha kevesebb reprezentációt alkalmazunk, és megmaradunk embernek.

Ha nincs, ki kell alakítani egy megfelelő kommunikációs rendszert, és azt következetesen kell működtetni. A határozott, korrekt érthető, és egyértelmű kommunikáció a legfontosabb egy felsővezető számára. Ugyanakkor a következetesség mellett a rugalmasságra is nagy hangsúlyt kell helyezni, hiszen könnyen merevvé válhat a közlés, ha csak a következetesség, és a szokásrend alapján működik a rendszer. Minden helyzet más stílust kíván, ezt is figyelembe kell venni egy körlevél, vagy szóbeli kommunikáció esetében. a belső kommunikációról most ennyit, legközelebb a partnerekkel történő kommunikációval foglalkozunk.

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.