Vezetői kommunikáció – tulajdonosok 2

tulajdonos  kommunikáció irányNemrég volt szó a tulajdonosok kommunikációjáról általában. Most néhány tipikus jellemzőt tekintünk át a teljesség igénye nélkül. Nem szeretnék elveszni a részletekben, ezért csupán néhányat emelek ki a sok közül. Igyekeztem a legismertebbeket kiválasztani, és kicsit más megvilágításba helyezni. Így talán a gyakorlottabbak számára is gondolatindító lesz. Ha valaki magára ismer az csupán a véletlen műve lehet.

Mindazonáltal ezek a tipikus jegyek,vegyesen fordulnak elő, csakúgy,mint az egyén pszichológiai jellemzői. Nincs tehát olyan, cégtulajdonos, aki teljesen megfelel az egyes példáknak, de lehet, hogy egyes részeket hangsúlyosabban használ. Sok függ a tulajonosok számától, és az egymáshoz fűződő viszonyukról. Ha baráti a légkör, akkor közvetlenebb stílusban közölnek. Igen, z esetek igen nagy százalékában közlésről van szó. Legtöbbször az elvárásokról, a teljesítmény mutatóiról, a végrehajtandó feladatokról, döntésekről. A szervezet kultúrája határozza meg, ezt milyen módon teszik meg.

Előfordul, hogy megbízott közvetíti az információt,akár írásban. Az internetes felületeket is igénybe vehetik, például egy Facebook csoportot. A hivatalos közlés bevált közege az e- mail. A közlés egyszerű, írányát tekintve csupán a megérkezéséről szóló visszajelzés ellentétes. A közlésen kívül kérdésekre is sor kerülhet.

Kérdezni, döntések előtti információszerzés okán szoktak, de ez is nagyban függ a szervezet szokásaitól. A beszámolók kérése is ide sorolandó. A szervezet élete szempontjából lényeges információkat, számok, vélemények, tapasztalatok, csak így szerezhetők be. A tulajdonosok részéről azonban fontos egy minimális távolság tartása. Mivel nagyobb szervezetek esetében csupán a felső szintű vezetőkkel érintkeznek közvetlenül, ez a többi dolgozó tekintetében megvalósul. Kisebb cégek esetében amúgy is jellemző a közvetlen stílus. Egy biztos, hogy a tulajdonosok célja változatlanul a bevétel maximalizálása,és a szervezet hosszú távú működése. A kommunikációt is ennek rendelik alá. A hatékonyság nagyon fontos. erről lesz szó a következő részben.

A bejegyzés kategóriája: Kommunikáció
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.