Öt éves a D2

D2 SzegedSzinte észrevétlenül repült el ez az öt év, mióta létrehoztuk a D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontot. Alapító tagként büszke vagyok arra, hogy sikerült fenntartani, és fejleszteni a szervezetet. Az első öt év tapasztalata  azt mutatja, hogy érdemes volt annyit dolgozni érte. Az intézményrész ugyan öt éves, de a története jóval korábbra nyúlik vissza.

Jó tizenöt éve már annak, hogy leírtam egy tervet, ami részben a mai D2 leírása volt. Akkoriban költöztünk a Tisza Rádióval a Dózsa utcai épületbe, és azonnal megragadta a fantáziámat,mennyire jó ifjúsági irodát lehetne itt  kialakítani.  Mint kiderült, ezzel az érzéssel nem voltam egyedül. Ebben az Épületben működött a Mobilitás Déli régió Ifjúsági Szolgáltató irodája. Vajda Árpád irodavezető, és a rádióra akkoriban felügyelő Magyar Szabolcs, hasonló gondolatokat fogalmazott meg.

Természetesen sokunk álma volt a kecskemétihez hasonló ifjúsági terek alapítása Szegeden. A tervek folyamatosan változtak, de csak részben valósultak meg. Majd eljött 2013 decembere amikor végre elkezdtük a közös munkát az akkori csapattal. Sok kreatív multifunkciós munkatárs jött össze, és dolgozott azért,hogy most ünnepelhessünk. Ez a multifunkcionalitás elengedhetetlen egy ilyen térben. Sajnos nem lehet minden klubra két embert alkalmazni az anyagiak okán, így kell valaki, aki be tud segíteni, ha épp kell. A magam huszonéves tapasztalatával a “nagy öregnek” számítok, de mindig fejlődni kell. Ebben a szakmában is érvényes, az állandó megújulás szükségessége.Ezt folyamatos önképzéssel, és tréningekkel érem el. Ugyanakkor minden nap fejlődik az ember a munkája során nyerve új tapasztalatokat.

Azzal is tisztában vagyok, hogy a szerepem lassan változik, hiszen koromnál fogva is a fenntartó, háttér biztosítás, finanszírozás, munkatársak képzése, módszertan fejlesztése, és menedzsment kell, hogy kitegye a feladataim nagy részét. A fiataloktól azonban nem szakadhatok, el teljesen ugyanis akkor nem tudnám jól végezni a munkámat. Meg kell találni minden generációhoz a kulcsot, ezt pedig nem lehet egy elefántcsont toronyba zárva megtenni. Ismerni kell a szükségleteiket, és meg kell teremteni a munkához szükséges eszközöket,a munkatársak, megfelelő anyagi támogatását. Tisztességes bért, és juttatásokat, munkaeszközöket,stb. Magasabb szinten is szeretném művelni az ifjúsági szakmát, de a D2-től nem kívánok elszakadni. Remélem még sokáig az életem, és remek munkatársaim életének a része lesz.

Most azonban az ünneplésé az idő, a folyamatos munka mellett, mert öt év, a szolgáltató és ifjúsági szektorban nem kis idő. Az elvégzett munka sem kevés.Büszke vagyok, hogy a megalkotója, működtetője és a mindennapjainak a részese lehetek egy olyan intézményrésznek, mely akár életeket változtathat jó irányba.  Még legalább ötven évet D2! Mert kell egy hely.

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Ifjúsági munka
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.