Évtizedek több szakmában

30 és 10 jubileum by vbzMost kicsit személyesebb téma következik. Mérföldkőhöz érkeztem az életemben, mégpedig több szempontból is. Hála aktív fiatalkoromnak sok dolgot kipróbálhattam, és én ha tudtam, éltem a lehetőséggel. Így fordulhat elő, hogy koromhoz képest több tapasztalatot szereztem jó néhány területen, mint egykor gondoltam volna. A tapasztalat egy önéletrajz esetében sem korlátozódik csak a munkahelyekre. Esetemben is így van.

Szóval, mintegy harminc éve kezdtem el foglalkozni ifjúsággal, kortárs mentorként, amit ma kortárs segítőnek hívnak. Ekkoriban kezdtem el az ismerkedést a média világával is. Diákújságírás, hangosítás, rádió, fotó stb. Valamint mindezekkel együtt a rendezvényszervezés világába is betekintést nyerhettem, így kulturális területen is korán kezdtem ténykedni. Először hobbiként, és a kereskedelem, vendéglátóipar és sok más mellett, másodállásként indult, majd a fő tevékenységemmé vált. A folyamatos képzés, és gyakorlat, pedig meghozta a várt eredményt. Eljutottam helyi és országos szerkesztőségekbe, és vezetőként is szereztem több, mint egy évtizednyi tapasztalatot, kereskedelem, vendéglátás, biztonságtechnikai profitorientált, és nonprofit, ifjúsági kulturális és média szakterületen is.  Hálás vagyok, hogy ma már mindhárom területen szakértőnek számítok, és azért is, hogy átadhatom a tudásom.

Visszagondolva az elmúlt időszakra, sok dolog eszembe jut, amit sikerült megvalósítani, nem is tudnám felsorolni, eldönteni végképp nem, mi a legnagyobb teljesítmény. Az adott körülmények között ugyanis bármit emelnék ki, a legnagyobbnak számítana.  Egyaránt fontos időszak volt mindegyik.  Jelenleg úgy érzem, az ifjúsági vezetői évek, Tisza Rádió megújítása, az országos csatornáknál töltött időszak, egyes rendezvények megvalósulása, vezetőként elért eredmények, a szegedkultur.hu oldal létrehozása és a D2 megalapításában és üzemeltetésében  való részvétel tölt el a legnagyobb szakmai büszkeséggel.

Valamint az, hogy sok évekkel ezelőtt leírt terv részben, vagy teljesen megvalósult, illetve úton van a megvalósulás felé. Sok tervem van még, remélem sikerül minél többet befejezni. Az is jól esik, amikor tőlem kérdeznek, ahogy valamikor én tettem. Az esetek többségében pedig meg is tudom adni a helyes választ, sokszor olyanoknak is, akik nálam idősebbek, tapasztaltabbnak számítanak. Eddig nagyjából sikerült párhuzamosan együtt művelni az ifjúsági, a kulturális, és a média területet is. Bízom abban, hogy ez még sokáig így marad, és anyagiakban, elismerésekben is materializálódik. Egyértelmű, hogy egyfajta életpályamodellnek megfelelően lassan a vezetői, háttérfeladatok hárulnak rám jobban ifjúságszakmai téren. Ugyanakkor nem szabad elszakadni a napi kapcsolattól, mert akkor nem fogom tudni ellátni feladatomat. A fiatalokkal napi szinten kell kapcsolatot tartani ahhoz, hogy jól végezhessük az ifjúsági  munkát, csupán az arányok változnak, és a feladatok. Hasonló ez a média, és a kulturális szektorban is. Ennyit a személyes részekről, hamarosan érkezik az újabb  szakmai cikk. Addig is megtalálható vagyok az oldalon jelzett elérhetőségek bármelyikén. Szép napot mindenkinek!

A bejegyzés kategóriája: Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.